Jäsenyys

Työttömyyskassan jäsenyys on edullinen turva työttömyyden tai lomautuksen varalle.

LL-kassan jäseneksi pääsevät kaikki palkansaaja-asemassa työskentelevät eläinlääkärit, hammaslääkärit, lääkärit ja oikeustieteellisen tutkinnon suorittaneet tai vastaavissa tehtävissä työskentelevät henkilöt. Työn ei tarvitse olla oman alan työtä. Myös opiskelijat voivat liittyä kassaan työssä ollessaan.

Vuoden 2023 jäsenmaksu on 36 euroa. Jäsenmaksu laskutetaan jäsenyysajalta.

Jäsenyys on hyvä säilyttää myös esimerkiksi perhevapaan, varusmiespalvelun tai opintovapaan aikana, jotta ansioturvasi pysyy voimassa.  

Tiesitkö, että kassaa voi vaihtaa?

Työttömyyskassan vaihtaminen on mahdollista työssä ollessasi.

Kassaa ei voi vaihtaa työttömänä, kokonaan lomautettuna, virkavapaalla, hoitovapaalla, opintovapaalla tai muun palkattoman vapaan aikana, vaikka työ- tai virkasuhde olisi voimassa.

Jos siirtyminen kassasta toiseen tapahtuu yhden kuukauden kuluessa, säilytät kerryttämäsi työssäolo- ja jäsenyyskaudet. Jos kuukauden siirtymäaika ylittyy, tulee ansiopäivärahan saamisen ehdot kerryttää uudelleen.

Erotettu jäsen ei voi lukea hyväkseen aikaisempia jäsenyys- tai työssäolokausia.

Jäsenhakemuksessa oli häiriö 17.5.–22.5.

LL-kassan jäsenhakemusta ei pystynyt lähettämään onnistuneesti perille välillä ke 17.5. klo 7.30 – ma 22.5.2023 klo 9.15. LL-kassa sai tiedon häiriöstä 19.5.2023 klo 13.27. Sähköinen jäsenhakemus otettiin pois käytöstä ja korvattiin word-tiedostolla perjantaina 19.5.2023 noin klo 14. Jäsenhakemus palautettiin käyttöön LL-kassan verkkosivuille maanantaina 22.5.2023 noin klo 10.30.

Jos olet lähettänyt LL-kassalle sähköisen jäsenhakemuksen aikavälillä 17.5. klo 7.30–22.5. klo 9.15 ja et ole saanut LL-kassasta jäseneksi hyväksymisviestiä, otathan yhteyttä sähköpostilla kassa@LL-kassa.fi. Valitettavasti järjestelmäntoimittaja ei pysty jäljittämään virheeseen jääneitä jäsenhakemuksia jälkikäteen eli emme saa tuona aikana lähetettyjä jäsenhakemuksia tietoomme.

Häiriö johtui järjestelmäntoimittajan uusitusta palomuurista. Pahoittelemme tilannetta.