Muutoksenhaku päätökseen

LL-kassan antamat päätökset perustuvat lakiin. Päätöksestä käy ilmi perusteet ja lainkohdat, joiden perusteella ratkaisu on tehty.    

Voit hakea muutosta LL-kassan antamaan etuuspäätökseen, jos olet siihen tyytymätön. Päätöksen mukana on aina kirjalliset muutoksenhakuohjeet. Osoita valituksesi sosiaaliturva-asioiden muutoksenhakulautakunnalle, vaikka toimitat valituksen LL-kassaan. 

Kirjallisen valituksen toimitat helpoiten LL-kassaan eAsioinnissa  joko viestinä tai erillisenä liitetiedostona (muutoksenhaku). 

Jos LL-kassa ei voi oikaista päätöstä haluamallasi tavalla, lähettää kassa valituksesi sosiaaliturva-asioiden muutoksenhakulautakunnalle käsiteltäväksi. Sosiaaliturva-asioiden muutoksenhakulautakunnan päätöksestä voit vielä valittaa vakuutusoikeuteen. Vakuutusoikeus on ylin oikeusaste. 

Jos valituksenalainen päätös perustuu työ- ja elinkeinotoimiston työttömyyskassaa sitovaan lausuntoon, lähettää kassa muutoksenhakuasiakirjat TE-toimistoon ennen valituksesi toimittamista sosiaaliturva-asioiden muutoksenhakulautakunnalle. TE-toimisto antaa asiasta oman lausunnon valitusasiakirjojen pohjalta. Jos TE-toimisto muuttaa lausunnon eduksesi, valituksesi raukeaa ja kassa käsittelee asiasi uudelleen lausunnon mukaisesti. 

Kun LL-kassa lähettää valituksesi muutoksenhakuasteeseen, saat asiakirjat ja työttömyyskassan antaman lausunnon tiedoksesi, jonka pohjalta voit vielä halutessasi tehdä oman lausuntosi muutoksenhakuasteelle.  

Vastasiko tämä sivu kysymykseesi?

Vapaamuotoinen palaute

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.