Jos jäät vuorotteluvapaalle

Tarkista, että täytät ehdot vuorottelukorvauksen maksamiselle

Sovi työnantajasi kanssa vuorotteluvapaastasi ja laatikaa kirjallinen vuorotteluvapaasopimus.

Työnantajan tulee toimittaa työ- ja elinkeinotoimistolle vuorotteluvapaasopimus, kopio sijaisen työsopimuksesta tai vastaavasta asiakirjasta sekä erillinen selvitys vuorotteluvapaalle jäävän palkattomista poissaoloista välittömästi vapaata edeltävän 13 kuukauden ajalta. Te-toimisto tutkii nämä edellytykset ja antaa asiasta työttömyyskassalle työvoimapoliittisen lausunnon.

Hallitus on esittänyt eduskunnalle vuorotteluvapaan lakkauttamista. Vuorotteluvapaan lakkauttaminen tulisi voimaan siten, että vuorotteluvapaan voisi aloittaa vielä 31.7.2024. Jotta vuorotteluvapaa katsottaisiin aloitetuksi 31.7.2024 mennessä, vuorottelusopimus tulee toimittaa työ- ja elinkeinotoimistolle viimeistään 31.7.2024.

Kun vuorotteluvapaa alkaa

  1. Täytä vuorottelukorvaushakemus
  2. Lähetä täytetty hakemus ja siihen liittyvät liitteet (vuorotteluvapaasopimus ja palkkatodistus 52 viikolta) eAsioinnin kautta erillisinä liitetiedostoina. Valitse liitteen sisältöä vastaava nimi lähetyksen yhteydessä.
  3. Toimita vuorottelukorvaushakemus LL-kassaan vuorotteluvapaan alkaessa, kuitenkin viimeistään kolmen kuukauden kuluessa vuorotteluvapaan alkamisesta.

Korvausta haetaan vain kerran, eli sinun ei tarvitse lähettää uutta hakemusta vuorotteluvapaan aikana.

Hakemus pyritään käsittelemään kahden viikon sisällä hakemuksen saapumispäivästä laskettuna.

Korvauspäätöksen ja maksuilmoituksen näet eAsioinnissa, kun hakemuksesi on käsitelty. Päätös myös postitetaan sinulle erikseen.

LL-kassa toimittaa tiedot maksetusta etuudesta tulorekisteriin viiden kalenteripäivän kuluessa maksupäivästä.

Maksujaksona kalenterikuukausi

Vuorottelukorvausta maksetaan kalenterikuukauden jaksoissa takautuvasti, kuitenkin siten, että ensimmäinen maksu on yleensä lyhyempi.

Ilmoita LL-kassaan, jos vuorotteluvapaan aikana teet työtä, saat sosiaalietuuksia tai muuta tuloa. Voit ilmoittaa asiasta laittamalla viestiä eAsioinnin kautta.

Nautinnollisia vuorotteluvapaahetkiä!

Vastasiko tämä sivu kysymykseesi?

Vapaamuotoinen palaute

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.