Edellytykset

Voit hakea liikkuvuusavustusta, jos vastaanotat työttömänä työ- tai virkasuhteessa tehtävän työn, joka sijaitsee hieman kauempana nykyisestä asuinpaikastasi. 

Liikkuvuusavustuksen saaminen edellyttää, että:

  • Olet ollut vähintään yhden päivän ajan työttömänä työnhakijana työ- ja elinkeinotoimistossa ennen työn alkamista.
  • Olet saanut päivärahaa juuri ennen työn alkamista. Liikkuvuusavustukseen on kuitenkin oikeus myös silloin, kun etuutta ei ole maksettu TE-toimiston asettaman karenssin tai työssäolovelvoitteen taikka omavastuuajan vuoksi. 
  • Vastaanotettava työ kestää vähintään kaksi kuukautta ja edestakainen työmatka kestää yli kolme tuntia päivässä tai osa-aikatyössä yli kaksi tuntia päivässä.

Liikkuvuusavustusta voidaan maksaa jo ennen varsinaisen työn alkua, jos aloitat vähintään kaksi kuukautta kestävän työsuhteeseen liittyvän koulutuksen. 

Liikkuvuusavustusta tulee hakea kolmen kuukauden sisällä työn tai koulutuksen alkamisesta. 

Huomioithan, että sinun tulee ilmoittautua työttömäksi työnhakijaksi TE-toimistoon ja lähettää ansiopäivärahahakemus LL-kassaan myös lyhyen työttömyysajan osalta liikkuvuusavustushakemuksen lisäksi.

Liikkuvuusavustusta ei voida myöntää, jos oikeutesi ansiopäivärahaan on evätty jostain muusta syystä kuin karenssista, työssäolovelvoitteesta tai omavastuuajasta. Avustuksen saamisen estää siten esimerkiksi työsuhteen päättymiseen liittyvä taloudellisen etuuden tai lomakorvauksen jaksotus.

Vastasiko tämä sivu kysymykseesi?

Vapaamuotoinen palaute

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.