Edellytykset

Liikkuvuusavustus voi olla sinulle, kun vastaanotat työttömänä työ- tai virkasuhteessa tehtävän työn, joka sijaitsee hieman kauempana nykyisestä asuinpaikastasi. 

Liikkuvuusavustuksen saaminen edellyttää:

  1. Vähintään yhden päivän työttömyyttä ennen uuden työn alkamista, ja sinä aikana sinun tulee olla myös työnhakijana työ- ja elinkeinotoimistossa. 
  2. Sinun on pitänyt saada työttömyysetuutta juuri ennen työn alkamista. Liikkuvuusavustukseen on kuitenkin oikeus myös silloin, kun etuutta ei ole maksettu johtuen TE-toimiston asettamasta karenssista tai työttömyyden alussa otettavista omavastuupäivistä. 
  3. Vastaanotettavan palkkatyön tulee kestää vähintään kaksi kuukautta ja edestakaisen työmatkan tulee olla yli kolme tuntia päivässä tai osa-aikatyössä yli kaksi tuntia päivässä. Liikkuvuusavustuksen matka-aikaa koskeva edellytys täytyy myös silloin, jos muutat vastaavalta etäisyydeltä työn takia. 
  4. Liikkuvuusavustusta voidaan maksaa jo ennen varsinaisen työn alkua, jos aloitat vähintään kaksi kuukautta kestävän työsuhteeseen liittyvän koulutuksen. 
  5. Avustusta tulee hakea kolmen kuukauden sisällä työn tai koulutuksen alkamisesta. 

Huomioithan, että sinun tulee ilmoittautua työttömäksi työnhakijaksi TE-toimistoon ja lähettää ansiopäivärahahakemus LL-kassaan myös lyhyen työttömyysajan osalta liikkuvuusavustushakemuksen lisäksi.

Liikkuvuusavustusta ei voida myöntää, jos oikeutesi ansiopäivärahaan on evätty jostain muusta syystä kuin karenssi- tai omavastuuajan takia. Siten avustuksen saamisen estää esimerkiksi työsuhteen päättymiseen liittyvä taloudellisen etuuden jaksotus työn alkuun ajoittuessaan tai jos olet työtön, mutta et ole ollut työnhakijana työ- ja elinkeinotoimistossa.

Vastasiko tämä sivu kysymykseesi?

Vapaamuotoinen palaute

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.