Jäsenmaksu ja laskutus

LL-kassan jäsenmaksu on 42 euroa vuonna 2024. 

Jäsenmaksu on vuosimaksu ja se laskutetaan jäsenyysajalta. Jos liityt jäseneksi kesken kalenterivuoden, maksat jäsenmaksua liittymiskuukaudesta eteenpäin. Jäsenmaksusta ei voi saada alennusta tai vapautusta.

Jäsenmaksun laskutustavat ovat paperilasku tai e-lasku. 

Jäsenmaksu on verovähennyskelpoinen. Ilmoitamme maksetut jäsenmaksut suoraan verottajalle. 

Finanssivalvonta vahvistaa jäsenmaksun vuosittain.  

Vuoden 2024 laskut lähetetään suorajäsenille kahdessa erässä. E-laskut on lähetetty 30.1. ja paperilaskut lähetetään 6.2. Ethän maksa jäsenmaksua vanhan laskun tiedoilla tai ilman viitenumeroa. Jos olet maksanut jäsenmaksua liikaa vuonna 2022 tai 2023, huomiodaan liikamaksu vuoden 2024 laskussa ja olet saanut laskun jo aiemmin.

Maksamaton jäsenmaksu

Jäsenyytesi voi päättyä työttömyyskassasta erottamiseen, jos laiminlyöt jäsenmaksun maksamisen. Muistutuslasku lähetetään valitsemasi laskutustavan mukaisesti joko paperilaskuna jäsentiedoissasi olevaan osoitteeseen tai e-laskuna verkkopankkiin. Maksamattomasta jäsenmaksusta muistutetaan vain kerran, joten pidäthän osoitetietosi ajan tasalla eAsioinnissa.

Erottaminen tapahtuu takautuvasti sen kalenterikuukauden alusta, josta lukien jäsenmaksu on maksamatta. Erottamispäätös postitetaan jäsentiedoissa olevaan osoitteeseen. Maksamaton jäsenmaksu voi johtaa takaisinperintään, jos sinulle on maksettu etuuksia kyseisen vuoden aikana. 

Erotettu jäsen ei voi lukea hyväkseen jäsenyys- tai työskentelykausia toiseen työttömyyskassaan liittyessään. 

LL-kassalla on oikeus periä maksamatta oleva jäsenmaksu jäsenelle maksettavasta etuudesta. 

Vastasiko tämä sivu kysymykseesi?

Vapaamuotoinen palaute

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.