Edellytykset

Muutosturvarahaan on oikeus 55 vuotta täyttäneellä henkilöllä, joka on tullut irtisanotuiksi taloudellisella tai tuotannollisella irtisanomisperusteella hänen oltuaan saman työnantajan palveluksessa vähintään viisi vuotta.

Muutosturvarahan maksaminen ei edellytä työttömyyttä, joten sitä voidaan maksaa myös henkilölle, joka on työllistynyt heti irtisanomisen jälkeen toiselle työnantajalle. Ilmoittautuminen työnhakijaksi on tässäkin tapauksessa tehtävä 60 päivän kuluessa irtisanomispäivästä, jotta TE-toimisto voi tutkia muutosturvarahan saamisen ehdot.

Muutosturvarahaan ei ole oikeutta, jos työntekijä on itse irtisanoutunut tai jos työsuhde päättyy työnantajan ja työntekijän välisellä sopimuksella. Muutosturvarahaa ei voida myöskään maksaa työsuhteen päättyessä työnantajan konkurssin, yrityssaneerauksen tai kuoleman vuoksi.

Muista ilmoittautua työnhakijaksi TE-toimistoon

Oikeus muutosturvarahaan edellyttää ilmoittautumista työnhakijaksi 60 päivän kuluessa irtisanomispäivästä. Jos irtisanomisaika on pitkä, on TE-toimistoon siis ilmoittauduttava jo ennen työttömyyden alkua. TE-toimisto tutkii muutosturvarahan saamisen ehdot ja antaa asiasta sitovan lausunnon työttömyyskassalle.

Vastasiko tämä sivu kysymykseesi?

Vapaamuotoinen palaute

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.