Jäsenmaksulaskujen lähetys

Tiedote · Julkaistu:

Vuoden 2023 laskut lähetetään suorajäsenille kahdessa erässä. Jäsenmaksun suuruus vuonna 2023 on 36 euroa. E-laskun tilanneet saavat laskun tammikuun lopussa ja paperilaskut lähetetään helmikuun alussa. Jos olet maksanut jäsenmaksua liikaa vuonna 2021 tai 2022, huomiodaan liikamaksu vuoden 2023 laskussa ja saat laskun jo aiemmin.

Päivitys: E-laskut on lähetetty 30.1.2023 ja ne erääntyvät 17.2.2023. Paperilaskut on lähetetty 6.2.2023 ja ne erääntyvät 24.2.2023.

Ethän maksa jäsenmaksua vanhojen laskujen tiedoilla

Jäsenmaksulaskun maksaminen vanhan laskun tiedoilla aiheuttaa turhaa työtä sekä jäsenelle että kassalle. Maltathan siis odottaa maksamisen kanssa siihen asti, että saat vuoden 2023 laskun. Vanhoilla tiedoilla tai ilman viitenumeroa maksaminen voi johtaa siihen, että saat joka tapauksessa laskun tai jopa muistutuslaskun, jos maksat jäsenmaksun väärällä summalla ja vanhalla viitteellä vuoden 2023 laskun lähettämisen jälkeen.

Paperilaskusta e-laskuun

E-laskun voit tilata verkkopankistasi valitsemalla laskuttajan nimeksi Lakimiesten ja Lääkärien työttömyyskassa ja kirjaamalla yksilöintitiedoksi henkilötunnuksesi. Voit hakea laskuttajan nimeä myös y-tunnuksella 0568867-6. Kassa ei voi tilata e-laskua puolestasi.

E-lasku kannattaa tilata etenkin, jos sinulla on turvakielto, asut ulkomailla tai asut vakituisemmin muussa kuin väestötietojärjestelmään ilmoittamassasi osoitteessa. E-lasku on ekologinen, taloudellinen ja vaivaton: laskussa on kaikki maksamisen tiedot valmiina ja se saapuu sinulle hyvissä ajoin ennen eräpäivää. Voit valita verkkopankissasi, maksetaanko lasku automaattisesti eräpäivänä vai hyväksytkö sen maksuun itse.

Mistä tiedän, onko jäsenyyteni voimassa?

Voit tarkistaa jäsenyytesi voimassaolon kirjautumalla eAsiointiin. Jos kirjautuminen onnistuu, olet LL-kassan jäsen. Yhteystietosi ja liittymispäiväsi voit tarkistaa eAsioinnissa kohdasta Omat tiedot. Tällöin myös jäsenmaksusi ovat kunnossa vuoden 2022 osalta. Jos jäsenyytesi on päättynyt omaan eroon tai jäsenmaksun laiminlyönnin vuoksi erottamiseen, onnistuu kirjautuminen eAsiointiin kolme kuukautta jäsenyyden päättymisen jälkeen. Kohdassa Omat tiedot näkyy tässä tilanteessa liittymispäivän lisäksi myös jäsenyyden päättymispäivä.

Uutinen julkaistu 3.1.2023. Uutista täydennetty 5.1.2023 ja 30.1.2023 ja 7.2.2023.