Jäsenmaksulaskujen lähetys

Tiedote · Julkaistu:

Vuoden 2024 laskut lähetetään suorajäsenille kahdessa erässä. Koko vuoden jäsenmaksun suuruus on 42 euroa. E-laskun tilanneille lasku on lähetetty 30.1.2024 ja paperilaskut lähetetään 6.2.2024. Jos olet maksanut jäsenmaksua liikaa vuonna 2022 tai 2023, huomiodaan liikamaksu vuoden 2024 laskussa ja olet saanut laskun jo aiemmin. Maksa jäsenmaksu eräpäivään mennessä, niin vältyt muistutuslaskulta. Maksamattomasta jäsenmaksusta muistutamme vain kerran.

Älä maksa vanhan laskun tiedoilla tai ilman viitenumeroa

Jäsenmaksulaskun maksaminen vanhan laskun tiedoilla aiheuttaa turhaa työtä sekä jäsenelle että kassalle. Maltathan siis odottaa maksamisen kanssa siihen asti, että saat vuoden 2024 laskun. Vanhoilla tiedoilla tai ilman viitenumeroa maksaminen voi johtaa siihen, että saat joka tapauksessa laskun tai jopa muistutuslaskun, jos maksat jäsenmaksun väärällä summalla ja vanhalla viitteellä vuoden 2024 laskun lähettämisen jälkeen.

Vaihda paperilasku e-laskuun

Vuonna 2023 jäsenmaksujen postituskulut olivat yli 30 000 euroa. E-lasku on siis taloudellinen ja vaivaton: laskussa on kaikki maksamisen tiedot valmiina ja se saapuu sinulle hyvissä ajoin ennen eräpäivää.

E-laskun voit tilata verkkopankistasi valitsemalla laskuttajan nimeksi Lakimiesten ja Lääkärien työttömyyskassa ja kirjaamalla yksilöintitiedoksi henkilötunnuksesi. Voit hakea laskuttajan nimeä myös y-tunnuksella 0568867-6. Kassa ei voi tilata e-laskua puolestasi.

E-lasku kannattaa tilata etenkin, jos sinulla on turvakielto, asut ulkomailla tai asut vakituisemmin muussa kuin väestötietojärjestelmään ilmoittamassasi osoitteessa. Voit valita verkkopankissasi, maksetaanko lasku automaattisesti eräpäivänä vai hyväksytkö sen maksuun itse.

Mistä tiedän, onko jäsenyyteni voimassa?

Voit tarkistaa jäsenyytesi voimassaolon kirjautumalla eAsiointiin. Yhteystietosi ja liittymispäiväsi voit tarkistaa eAsioinnissa kohdasta Omat tiedot. Kohdassa Tilannetiedot näet edellisen maksamasi jäsenmaksun maksupäivän.

Jos jäsenyytesi on päättynyt omaan eroon tai jäsenmaksun laiminlyönnin vuoksi erottamiseen, onnistuu kirjautuminen eAsiointiin kolme kuukautta jäsenyyden päättymisen jälkeen. Kohdassa Omat tiedot näkyy tässä tilanteessa liittymispäivän lisäksi myös jäsenyyden päättymispäivä.